ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

                   

 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

     1996!

   

      -Άραγε ο τάδε που βρίσκεται; Ο δείνα να ‘ναι καλά;

  

     Ερωτήματα που γύριζαν μέσα στη σκέψη πολλών παλαίμαχων αλλά δεν εξωτερικεύονταν.        Οι αναμνήσεις του παρελθόντος χιλιάδες για μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο  ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ.  Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Οι ρομαντικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι δεν διαγράφουν φίλους επειδή τους απομακραίνει η ζωή αλλά πάντα αναρωτιούνται πώς και πού ζουν. 

   

    Θόδωρος Κυριακού και Ηλίας Σουρβίνος,  οι Διόσκουροι του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ πρωτοστατούν στην ιδέα να ξανασμίξουν οι παλιόφιλοι όλων των σειρών της ομάδας και βρίσκουν συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια. Μια μικρή ομάδα (Γιώργος Κωνσταντουδάκης Σταύρος Τσιμακίδης κ.α.) αναλαμβάνει με τηλέφωνα αλλά και προσωπικές επαφές να επικοινωνήσει με ανθρώπους που κάποτε φόρεσαν την φανέλα του αλλά με τα χρόνια είχαν χάσει κάθε επαφή με τον ΗΛΥΣΙΑΚΟ!! Οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν και σαν να το περίμεναν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα   Ένα νέο ξεκίνημα για τον ιστορικό ΗΛΥΣΙΑΚΟέγινε.   

    Δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Ηλυσιακού.

    

    Με καταστατικό που συνέταξε ο συνάδελφος νομικός Δημήτρης Σούφλας δημιουργήθηκε το πρώτο Δ.Σ. του συλλόγου με πρόεδρο τον Νίκο Σάββα και αντιπρόεδρο τον Τάκη Οικονόμου οι οποίοι με άριστη συνεργασία ανέλαβαν το δύσκολο έργο να ηγηθούν αυτού του συλλόγου με συμπαραστάτες τους Θόδωρο Κυριακού, Ηλία Σουρβίνο, Γιώργο Χαρικιόπουλο, Γιώργο Κωνσταντουδάκη, Δημήτρη Σούφλα κ.α. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να κάνουν τόσα πολλά πράγματα για τα οποία ο σύλλογος έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις πολλών ανθρώπων. Συγκατατέθηκαν σε οποιαδήποτε κοινωνική πρόταση ερχόταν στο συμβούλιο από τους συναδέλφους και πραγματοποιούνταν στο μέγιστο βαθμό. Η προσφορά σε συλλόγους, σε αναξιοπαθούντες, στην τρίτη ηλικία αλλά και γενικά σε συνανθρώπους μας εντός και εκτός συνοικίας ήταν δεδομένη. Όλα τα συμβούλια ήταν και είναι ανοικτά!!! Στην πορεία για προσωπικούς του λόγους ο Νίκος Σάββας αποχώρησε από την προεδρία του συλλόγου και ανέλαβε ο Τάκης Οικονόμου ο οποίος συνεχίζει μέχρι σήμερα!!

    

    Δημιουργήθηκε αγωνιστική ομάδα η οποία έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν με Ολυμπιακό Πειραιώς, Παναθηναϊκό, Α.Ε.Κ., Πανιώνιο, Εθνικό Πειραιώς, Π.Σ.Α.Π., SportF.M., Παραλίμνη Κύπρου, Μέγα Αλέξανδρο Δοϊράνης Κιλκίς, με την μικτή ομάδα δημοσιογράφων - ηθοποιών και πλήθος άλλων ομάδων για αγωνιστικούς αλλά και κοινωνικούς λόγους, όπως με τον σύλλογο ΦΛΟΓΑ (παιδιά με δυσπλασία), με ομάδα του Λαυρίου (η επίσκεψη μας στο Λαύριο συνοδεύτηκε από μεγάλη ποσότητα τροφίμων για τους απόρους Έλληνες και μετανάστες του δήμου).

   

    Δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος με την βοήθεια του γιατρού-φίλου μας Ανδρέα Σωτηρίου για την οποία είμαστε υπερήφανοι καθώς έχουμε προσφέρει πάνω από 350 φιάλες αίματος σε συναδέλφους, συγγενείς και φίλους μας εντός και εκτός ορίων του δήμου μας. Συνεχίζουμε με δύο αιμοδοσίες τον χρόνο (Μάιος-Νοέμβριος) με πολύ μεγάλη επιτυχία ακόμα και στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό δεχόμαστε συγχαρητήρια από τους υπεύθυνους του αιματολογικού τμήματος του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου Αθηνών.

  

   Έχουμε αναλάβει την ηθική υποχρέωση απέναντι στην λέσχη γερόντων «ΓΑΛΗΝΗ»  κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τους επισκεπτόμαστε και  μαζί με τις ευχές  και τον σεβασμό μας τους προσφέρουμε διάφορα είδη τροφίμων, είδη καθαρισμού, γλυκίσματα και τα κατσίκια για τις συγκεκριμένες γιορτές. Πάντα μας περιμένουν με χαρά και ευχές!!

   

   Παλαιότερα στα Άνω Ιλίσια στον χώρο «ΗΡΙΔΑΝΌΣ» υπήρχε ένα κέντρο απασχόλησης παιδιών με σύνδρομο  Down. Το επισκεπτόμασταν και αγοράζαμε διάφορα είδη (κάρτες-αναμνηστικά) που κατασκεύαζαν τα συγκεκριμένα παιδάκια και η χαρά τους ήταν ανείπωτη, όπως και η δική μας.

  

   Συμμετείχαμε σε διαδηλώσεις κατά των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και συμπαρασταθήκαμε στην συγκεκριμένη χώρα με την αποστολή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών ρουχισμού.

  

   Πρωτοστατήσαμε στην δημιουργία Ένωσης Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Αθήνας και έχουμε εκπρόσωπο μας στο προεδρείο.

  

   Στους περισσότερους αγώνες μας δεξιωνόμαστε τις αντίπαλες ομάδες αποσπώντας πάντα συγχαρητήρια και ευχαριστίες και με τον τρόπο αυτό γινόμαστε το «υπόδειγμα» για άλλους συλλόγους. Σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες στους αντιπάλους μας προσφέρουμε ανθοδέσμες, αναμνηστικά, αναψυκτικά, γλυκά και νερά στα πλαίσια της φιλοξενίας, της φιλίας και του σεβασμού!!

   

   Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας αποτελούσε μεγάλη γιορτή για τον σύλλογο καθώς χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στην εκδήλωση μας και χαιρόταν ο κόσμος που παρακολουθούσε (σύλλογοι Κρητών, Ποντίων Ζωγράφου,  αλλά καιLatin). Πάντα μετά από τέτοιες εκδηλώσεις καθώς και μετά από κάθε γενική συνέλευση του συλλόγου δεξιωνόμαστε τους καλεσμένους μας.  Τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών δυσκολιών κόβουμε την πίτα στα γραφεία του συλλόγου μας πάντα όμως με την ίδια ευαισθησία και ζεστασιά.

 

   Έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στο να επιστρέψει ο σύλλογος του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ στην έδρα του και όχι στο να μετατραπεί σε ΑΙΓΑΛΕΩ όπως το θέλησε ο «κος Θωμάς Μητρόπουλος» με «άνωθεν» κυβερνητική κάλυψη κάτι που καταταλαιπώρησε επί  δύο χρόνια τον σύλλογο και είχε στεναχωρήσει τον κόσμο του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ!!!

 

   Κάθε Μεγάλη Δευτέρα παίζουν όλοι οι παλαίμαχοι κάθε ηλικίας μεταξύ τους και το χαίρονται ενώ απονέμονται μετάλλια σε όλους. Ένας δεύτερος φιλικός αγώνας, που γίνεται μεταξύ μας, είναι κάθε καλοκαίρι πριν από τις διακοπές. Μετά από τα παιχνίδια έχει καθιερωθεί η ομάδα να γευματίζει σε μέρος που επιλέγεται εκείνη τη στιγμή ούτως ώστε  οι νεότεροι παλαίμαχοι να μπαίνουν στο πνεύμα της ομάδας, να δημιουργείται σύσφιξη σχέσεων ώστε να συνεχίζεται η δημιουργική πορεία του συλλόγου.

 

    Η πορεία μας συνεχίζεται!!!

 

 

 

                                    ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

          Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014. Παλαιά Φώκαια!

 

          Πραγματοποιείται ένα φιλικό τουρνουά παλαίμαχων μεταξύ των ομάδων, Πρωτέα παλαιάς Φώκαιας, Εθνικού Πειραιώς, Α.Ο. Καλαμακίου, Ηλυσιακού στο γήπεδο της παλαιάς Φώκαιας.

 

         Μια εορταστική ατμόσφαιρα υπήρχε στο γήπεδο από την στιγμή που πήγαμε στο γήπεδο ως την ώρα που καληνυχτίσαμε και φύγαμε για τα σπίτια μας.

 

         Για ιστορικούς λόγους να αναφέρουμε ότι το τουρνουά το κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Πειραιώς!

 

         Πρωτέας Παλαιάς Φώκαιας - Ηλυσιακός  (ισόπαλες στα πέναλτι νίκησε η ομάδα του Πρωτέα)  

 

         Εθνικός Πειραιώς - Α.Ο. Καλαμακίου (νικητής ο Εθνικός  Πειραιώς)

 

         Ηλυσιακός - Α.Ο. Καλαμακίου. (νικητής ο Ηλυσιακός)

 

         Εθνικός Πειραιώς - Πρωτέας παλαιάς Φώκαιας (νικητής ο Εθνικός Πειραιώς)

 

      Η πραγματική γιορτή όμως έγινε μετά το τέλος του αγώνα. Στην ταβέρνα του Αλέξη Αποστόλου όλες οι ομάδες είχαν το τραπέζι τους, με διάφορα θαλασσινά και ποτά, το οποίο χρηματοδότησε ο Παντελής Ραπανάκης, παλαίμαχος του Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ και πιστός φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς. Τα ποτά ήταν κερασμένα από τον πρόεδρο της Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας Λεωνίδα Βαριά (αν και βρισκόταν στο εξωτερικό).

 

      Εμφατική η παρουσία του Γιάννη Μαντζουράνη (ο θρυλικός ΕΘΝΙΚΑΡΑΣ) ανάμεσα σε παλιές δόξες του Εθνικού Πειραιώς (Χρήστο Σταματάκη, Κώστα Μπατσινίλα, Γιώργο Αθανασιάδη, Γιώργο Ιωακειμίδη, Ντρέλια, Χόρτσα κ.α.) μαζί με τον πρόεδρο Πέτρο Ζερβουδάκη αλλά και τον υπεύθυνο των παλαίμαχων Δημήτρη Κολοβό.

 

      Βραβεύθηκαν οι Κώστας Μπατσινίλας, Χρήστος Σταματάκης, Πέτρος Ζερβουδάκης, Γιώργος Ιωακειμίδης, Ηλίας Τριανταφύλλου,  Παντελής Ραπανάκης για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον θεσμό των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Από τους διοργανωτές της εκδήλωσης είχε προγραμματιστεί να βραβευθούν επίσης οι απόντες  Γιάννης και  Παναγιώτης Κατσικογιάννης!! Μία ιδιαίτερη βράβευση έγινε στον φίλο και φίλαθλο του Εθνικού Πειραιώς ο οποίος διαμένει στην Αμερική αλλά βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του ομάδα Δημήτρη Δάνδολο.

 

       Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ πρόσφερε δια του Θόδωρου Κυριακού αναμνηστικά στις άλλες ομάδες και τους διαιτητές για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά και δέχτηκε τις ευχαριστίες τους.  

 

      Ο Γιώργος Πούλιος είχε αναλάβει να φωτογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει όλη την εκδήλωση. Αυτές οι εκδηλώσεις  βοηθούν τον θεσμό των παλαίμαχων. Συσφίγγονται οι σχέσεις ομάδων και ποδοσφαιριστών. Δημιουργείται κλίμα ευφορίας, φιλίας και αλληλοσεβασμού κάτι που λείπει από την καθημερινή μας ζωή!!!.

 

   21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014.

  

   Γήπεδο Νέας Ιωνίας. Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Νέας Ιωνίας-Ηλυσιακού.

  

   Μία σπάνια φάση εκτυλίχθηκε στο β’ ημίχρονο. Σε επίθεση της ομάδας της Νέας Ιωνίας δημιουργείται σύγχυση και συγκρούονται ο τερματοφύλακας Μιχάλης Σηφάκης με τον συμπαίκτη του  Καραχάλιο στην περιοχή του Ηλυσιακού. Ο Γιάννης  Χλωρός κερδισμένος της φάσης βρίσκεται μπροστά στην κενή εστία του Ηλυσιακού χωρίς το παραμικρό εμπόδιο και αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα βγαίνει στην γραμμή του άουτ και επιδεικτικά βγάζει την μπάλα έξω σε μια σπάνια ένδειξη αλτρουϊσμού χειροκροτούμενος από όλο το γήπεδο. Μία πράξη η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων σε μία εποχή έντονου ανταγωνισμού και εκφυλισμού των αξιών.

    Οι σύλλογοι Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Νέας Ιωνίας και του Ηλυσιακού συγχαίρουν δημόσια τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και με απόφαση τους στον αυριανό φιλικό αγώνα παλαίμαχων μεταξύ Νέας Ιωνίας-Καλαμάτας θα τον βραβεύσουν απονέμοντας  του αναμνηστικές πλακέτες. Εύγε Γιάννη Χλωρέ, καλή συνέχεια στην πολυετή και πλούσια, σε εμφανίσεις καριέρα σου, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Απέσπασες τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων των παρισταμένων φιλάθλων αλλά και αυτών που το έμαθαν από τον τύπο.

 

                                 

                        Σύλλογος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ

 

     

 

 

 

 

Newsletter

Τα νέα της Ε.Π.Π.Α στο email σας...

Ακολουθήστε μας...

      

Πρόγραμμα Αγώνων

                                                                     
ΟΜΙΛΟΣ Δ' 

   

18-3


1-4

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.-ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.

ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΚΟΡΩΝΙΔΑ

ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΚΑΛΥΒΙΑ-ΙΑΣΩΝ

ΚΟΡΩΝΙΔΑ-ΚΑΛΥΒΙΑ

ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΙΑΣΩΝ-ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΠΕΥΚΗ

ΠΕΥΚΗ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

   

8-4

15-4

ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΚΑΛΥΒΙΑ

ΚΑΛΥΒΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΙΑΣΩΝ

ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ-ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ

ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ-ΚΟΡΩΝΙΔΑ

ΚΟΡΩΝΙΔΑ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.-ΠΕΥΚΗ

ΠΕΥΚΗ-ΙΑΣΩΝ

   

6-5

13-5

ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ-ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΚΑΛΥΒΙΑ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.-ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ

ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΚΑΛΥΒΙΑ

ΙΑΣΩΝ-ΚΟΡΩΝΙΔΑ

ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ-ΙΑΣΩΝ

ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΠΕΥΚΗ

ΠΕΥΚΗ-ΚΟΡΩΝΙΔΑ

   

20-5

27-5

ΙΑΣΩΝ-ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΚΟΡΩΝΙΔΑ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.-ΙΑΣΩΝ

ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΚΟΡΩΝΙΔΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ

ΚΑΛΥΒΙΑ-ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ

ΚΑΛΥΒΙΑ-ΠΕΥΚΗ

ΠΕΥΚΗ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ

   

3-6

 

ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ-ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

 

ΚΟΡΩΝΙΔΑ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΧ.

 

ΙΑΣΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

 

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΥΒΙΑ

 

ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ-ΠΕΥΚΗ

 
   

Βαθμολογίες

Αποτελέσματα / Σκορ